Friday, September 18, 2015

Selepas 100 Hari

Salam

Ada yang bertanya selepas habis 100hari apa pulak?boleh makan ikut suka?berhenti bersenam?

Jawapan aku tunggu selepas 100 hari tu dulu..sampai atau tak target aku. BMI ideal itu target aku. At least berapa berat aku bila capai 100 hari tu. Itu yang aku nak tau..Soal makan ikut diet atau tak selepas ni kena tengok pencapaian aku nanti.

Tak sabar jugak sebenarnya nak tengok hasilnya..Latest result berapa turun sekarang? Belum tamat lagi fasa ketiga so nanti akan update lain..Aku sebenarnya terfikir untuk tak update setiap kali tamatnya fasa dua minggu tu tapi aku rasa ianya bagus untuk motivasikan diri sendiri. Boleh pantau keberkesanan workouts atau rutin yang aku buat.

So far Alhamdulillah aku rasa lebih bertenaga walaupun tanpa supplemnt. Takde dah rasa letih macam sebelum ni..Yang penting rehat kena cukup walaupun kadang2 aku tidur lewat tapi masa rehat kat office aku tidur sekejap orang kata apa power nap?

But hari ni aku start consume Shaklee lama dah order dengan officemate hari ni baru dapat. Lecithin Shaklee dengan Alfafa (masih belum dapat) sebab aku baca ramai yang suggestkan dua jenis supplement ni dalam membantu menurunkan berat badan sekaligus kekal bertenaga. Tengok jela hasilnya workouts + supplement. Actually aku dah mula rasa tak perlu makan supplement ni, sebab badan dah mula dapat rentak yang baik. Cuma sebab aku order hari tu dah lama dekat 3 minggu takde tanda2 berminat untuk belikan untuk aku, kemudian aku mintak sorang lagi officemate belikan, sama jugak senyap la, sibuk la. Tup tap hari ni je dah ada, terpaksalah bayar hahaha dan teruskan je dengan order Alfafa.

Ada perkara yang tak bestnya dalam tengah semangat ni..Jerebu..argh!!! aku tak leh jogging kat luar..memang senaman yang aku buat sekarang ni tumpuannya dalam rumah tapi ada jenis workout yang memerlukan ruang untuk berlari..Tak dapat aku nak try rutin baru. Memang la boleh je kalau nak jogging gak tapi daripada aku keluar sedut asap luar baik lagi duduk rumah isap rokok. Sama je.Hahaha..

Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons