Wednesday, January 8, 2014

Shopping Barang Baby

Salam,

Alhamdulillah Sabtu dan Ahad lepas sempat shopping barang-barang persiapan untuk baby. Teruja betul sebab dah rancang lama apa lagi bila dapat bonus pulak 2hb Jan lepas.

Aku dengan isteri ajak abang ipar dengan isteri dia supaya dapat tunjuk ajar kami dalam memilih barangan baby..Walaupun kami dah siapkan list tapi elok la juga ada pandangan dari orang yang dah berpengalaman. Sambil tu boleh bawak anak saudara aku si Maisarah berjalan sama.

Ini list yang isteri aku buat



Mulanya nak pergi AEON Ipoh Station 18, nak masuk parking pun dah penuh akhirnya membawa kitaorang ke Tesco Extra Ipoh..tak banyak barang baby kat situ..tapi kitaorang amik gak la sehelai dua baju..Pastu kami pergi pulak AEON Kinta City Ipoh. Rasa macam masuk ke tempat heaven for babies..memang sampai sakit tapak kaki membawa diri.


Isteri dengan kakak ipar dia..yang kecik tu paling seronok shopping..memunggah semua barang. 





Aku survey car seat sementara isteri aku mencari barang dalam list sebelum ni..dari satu jenama ke satu jenama lain..sambil-sambil tu aku tengok gak baju2 cantik je aku amik..tak tau la jenama tu dianggap mahal ke murah ke bukan aku tengok label harga pun just tengok saiz yang sesuai je..first time membeli barang baby kan..

Exicited!!!

Memenuhkan troli

Nak pi bayar dah

Tak banyak barang sebenarnya nampak penuh sebab car seat tu je.


So ini la hasilnya untuk hari Sabtu.Tunggu nak bersalin je hehehe.Well ada lagi 1,2 barang yang tak cukup insyaAllah nanti cari lagi..Aku nak beli tube mandi, Ummi aku cakap besen banyak kat rumah Ummi hahaha Aku cakap la kat Ummi ni anak Faiz la Ummi, tak nak la mandi dalam besen je, anak nombor dua takpe hehehe



Hari Ahad pun keluar shopping lagi..Pergi Tesco Manjung je.




Senarai List yang tak dapat lagi:


  • Set Tilam untuk baby
  • Tube Mandi Baby
  • Botol Susu
  • Pelapik Getah

Reactions:

1 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons