Tuesday, October 29, 2013

Phonebloks-Project Ara by Motorola-Awesome!!!

Salam,

Siapa pernah tengok smartphone konsep phonebloks? first bila aku tengok je idea ni aku terfikir wow..ini idea yang bagus...sangat bagus sebenarnya..

Let see the idea





Well hari ni dah 29 Oktober 2013.

Rasanya 2-3minggu yang lepas aku tengok video ni..dan hari ni aku baru nak kongsi sebab aku baca satu artikel berkenaan Project Ara oleh Motorola..

Motorola rasanya sedang cuba untuk merealisasikan model phonebloks ni..


Katakan la satu hari nanti smartphone jenis phonebloks ni jadi realiti bayangkan apa yang boleh dibuat dengan smartphone yang sepenuhnya boleh di'customise' oleh pengguna..kita boleh tukar kamera yang kita nak, kita boleh tukar speaker yang kita nak..kita boleh pilih screen yang kita nak..tanpa perlu membeli model telefon yang baru..

Kita tengok 10tahun yang lepas..siapa yang ada handphone kamera?sekarang?siap boleh tengok tv, internet, pendek kata smartphone yang ada sekarang dah mengambil pelbagai tempat alatan elektronik seperti mp3 player, kamera, komputer, game konsol, tv, radio dan macam-macam lagi hanya dalam satu peralatan saja.

Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons