Thursday, October 10, 2013

Hasil Yang Tak Memuaskan

Salam,

Kalau tadi pergi cuci gambar, sekarang masa untuk tengok result apa yang terhasil setelah final editing dan rupa yang sebenar.. Cara yang paling baik menikmati hasil sebuah fotografi ialah di atas kanvas..tapi kadang-kadang kecewa jugak apalagi kalau kita bayar untuk perkhidmatan tersebut.

Ini yang jadi hari ni..tension giler tengok gambar yang di atas kanvas lain benar dari yang kite hasilkan di atas screen..

Gambar hasil editing

hasil atas paper.
BUruk ..BUruk..BUruk...BURUKKKKKKK....

Memang sakit betul hati ni..dah la harga pun naik..kos semua bertambah..Aiyark..tekanan.tekanan..tertekan..

*setiap screen komputer mempunyai setting yang berbeza..so kadang-kadang apa yang kita nampak atas screen akan berbeza dengan apa yang dicetak, belum lagi ambil kira setting printer,jenis kualiti paper..bla..bla..bla..tapi situasi macam ni jarang sangat berlaku sebenarnya..bila warnanya terlampau jauh lari dari yang asal.

Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons