Saturday, October 19, 2013

Cable USB OTG

Salam,

Well macam hari minggu yang sebelum2 ni, Aku lebih suka memerap dekat rumah sambil main game dekat smartphone atau main game Xbox360 aku yang tak sampai 2bulan beli tu..(nak citer ade xbox la tuh)

Tapi...Argh...agak tekanan mental bila controller xbox aku tak mau menyala tanpa sebab musabab. Khamis lepas aku main elok je..pastu aku tinggalkan balik kampung beraya Aidil Adha, hari Rabu je dah tak leh pakai..Maka kebosanan aku tahap melampaui Gaban, Power Rangers, dan sebagainya bila bukak tv pun takde la cerita lain..Asyik pemilihan amenuu, pemilihan amenuu..bosan betul. Seriously?siapa yang nak tengok?

So akibat kebosanan tahap kritikal..aku teringat cable USB OTG (on the go) yang aku baru beli dekat Lowyat..Sebelum ni aku selalu guna untuk transfer,tengok movie, dengar lagu or apa saja benda yang boleh simpan dalam USB melalui USB OTG cable ni. Kiranya cucuk USB dan display guna smartphone.

Rupa Cable USB OTG. harga:RM7-RM10

Kepala aku yang boring ni berfikir, kalau USB boleh baca cuba cucuk keyboard pulak..of coz le menjadi..so macamana pulak dengan mouse? bila aku cucuk je mouse pada USB OTG cable ni maka muncul la cursor berwarna hitam jeng jeng jeng...wow menjadi la.. (orang dah lama tau aku baru nak cuba hehehe)


See that tiny cursor?

Scroll je untuk ke page sebelah

try main angry bird

try guna mouse dengan apps Sketchbook Pro

try app S Note

Ada banyak kegunaan cable USB OTG..selain daripada boleh baca usb pada smartphone, korang boleh sambung pada keyboard, mouse dan paling best dan paling penting kenapa aku beli cable ni ialah : Aku nak sambungkan dengan setting untuk membolehkan Note 2 aku dikawal melalui Controller PS3!!! Senang sikit main game.. Boleh try google macamana nak buat.

Maka terbitlah entry kali ni yang serba membosankan.sekian terima kasih.

*bukan semua smartphone support USB OTG

Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons