Monday, September 9, 2013

Segmen Ayu : UPSR OH UPSR

Salam,

Eh kenapa pulak tajuk entry pasal UPSR ni? Ada orang nak ambil UPSR ke?siapa pulak AYu?jeng jeng jeng

Well hari ni aku dijemput singgah blog Ayu Insyirah untuk join segmen. Ini pertama kali aku join segmen orang lain..

Actually aku takde ape nak diceritakan kalau sebut pasal UPSR ni sebenarnya.



Kalau ada sesiapa yang berminat nak join boleh baca syarat2 dibawah ni.


macam biasa syaratnya simple je..jom baca di bawah..

1. buat entry bertajuk segmen ayu : UPSR oh UPSR
2. tampalkan kuat2 banner UPSR diatas ni kedalam entry kawan2 dan backlink kan ke entry ni ye..
3. kene jawab 3 soalan :
a) tahun bilakah anda menduduki peperiksaan UPSR?
b) apakah keputusan UPSR anda?
c) apakah subjek yang anda paling suka?
4. dah siap....boleh la hantar....tampalkan url enty kawan2 ke ruangan komen di bawah yer...


Soalan yang diajukan lebih susah dari soalan UPSR rasanya..sebabnya : AKU TAK PERNAH AMBIL UPSR.


Kenapa pulak aku tak pernah ambil UPSR ni?

Masa aku sekolah rendah dulu, aku sekolah asrama dari tadika sampai la darjah 3. Entah macamana aku jadi mengulang, (bukan sebab aku tak pandai ok..tiap2 tahun keputusan aku nombor satu tau) masa darjah 5 aku dah umur 12tahun..

Next year nya ayah aku hantar aku sekolah dekat Kelantan pulak. Masa dekat Kelantan pun aku masuk kelas peralihan (sekali lagi, bukan sebab aku tak cerdik) sebab masuk sekolah arab..semua kawan-kawan aku macam tu..itu pasal bila aku pindah masuk ke sekolah menengah biasa, aku ambil SPM umur aku dah 18.

So kalau aku kena paksa untuk jawab 3 soalan diatas , ini jawapannya :

a) tahun bilakah anda menduduki peperiksaan UPSR?
J :  SepatutnyaTahun 1996

b) apakah keputusan UPSR anda?
J : N/A

c) apakah subjek yang anda paling suka?
J : Mungkin Bahasa Melayu

By the way tahun ni aku ade sorang adik yang akan menduduki UPSR ni..harap2 dia boleh la jawab soalan periksa nanti.. Jangkaan aku : Asyik main je tau, ntah le hehehe.

Reactions:

3 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons