Thursday, August 22, 2013

PermataKu Suria : Memilih Nama

Salam,

Isnin lepas aku keluar lunch dekat Alamanda sebab kebanyakan kafe tutup lagi..kalau bukak pun lauknya sikit benor. Plan asal nak makan di Warisan tapi bila sampai tengok Warisan lengang..takde apa-apa pun.Semua kedai tak berniaga, kecuali Satay Kajang Samuri..Agaknya nak renew tender kot. Itu yang terpaksa pergi Alamanda untuk lunch..

Lepas je lunch singgah kat MPH..saja nak tengok buku kamera..tapi aku tak berminat pulak nak beli..mungkin sebab nak budget duit sampai ke hari gaji. Dalam pusing-pusing tengok majalah, novel, buku-buku, aku terpandang buku yang membuatkan aku tak berfikir panjang ke kaunter..


Terlalu awal ke?hehehe rasanya tak kot..alasan aku bagi dekat isteri aku "nama tu untuk selama-lamanya, so kena pilih yang terbaik"

Wah excited sungguh ye, pada hal kat rumah kampung pun ada buku nama-nama islam..Ayah aku yang punya la. Aku ada nampak tanda-tanda yang mungkin ayah aku tandakan dengan pen masa memilih nama. Tengok dari internet pun boleh..

Kriteria pemilihan nama kalau boleh tak nak akan jadi singkat aje..contohnya Muhammad orang paggil Mat aje..letak Kamarudin jadi Din je..Penat mak ayah fikir nama orang panggil singkat je..ish ish ish..



Reactions:

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons