Thursday, February 7, 2013

Setia Hujung Nyawa-Dah Habis Pun

Salam,

Best sangat ke drama ni? ada la aku layan sekali dua sementara nak menunggu rancangan kegemaran aku jam 8 di TV3 setiap hari..Rancangan jam 8 tu kadang-kadang kalah Maharaja lawak..Serius beb...

Kemudian hari ni berlegar pantas dalam facebook tentang kenyataan seorang gadis bernama Iqa..wow femes le sesape nama Iqa pasni..Samaada betul atau tak orang bukan peduli yang penting kutuk dulu..



Memang habis kena kutuk jela minah nih..tapi aku tengok dari sudut berbeza..

Aku bukan menyokong kenyataan minah ni, (sengal) antara gelaran pada "Iqa" dalam setiap penjuru komen facebook. Semua kutuk, semua marah..semua terasa impak kesengalan minah ni dengan statement ni..sebab apa? alasannya kenapa sampai boleh nak terpengaruh? tak boleh ke dia tengok je drama tu?tanpa mengikut apa yang terjadi dalam jalan ceritanya?

See? mesti masih ada yang terpinga-pinga apa point sebenar aku. Kalau la korang kat luar sana marahkan minah ni sebab keinginan dia "nak mencapai kebahagian" cuba korang baca perenggan "satu lagi iqa confused kalau kita nak bahagia macam cerita nie mesti kena terlanjur dulu ehh??"



1st sebuah drama bukan sekadar menyampaikan mesej dengan kekuatan ceritanya tapi kena memikirkan pengaruh yang akan sampai kepada minda terutama remaja. Hangat bercinta sampai sanggup serahkan segalanya dan kononnya akan mencapai kebahagian sama macam dalam drama tu.

2nd rugi belajar bahasa Malaysia penulisan, maksud isi tersurat dan tersirat seandainya tak faham apa yang cuba disampaikan oleh "iqa" ni.

Drama ke Movie ke atau apa saja yang mana ada unsur negatif pasti mudah menjadi ikutan seandainya tidak terselit unsur pengajaran didalamnya..tengok saja pengaruh cerita r**pit..habis punah anak muda ke hulu ke hilir merempit..dulu ade?

bak kata Nabil "Lu Pikir La Sendiri" (ha kan ke terpengaruh tu..)

Renung-renungkan dan selamat beramal (terpengaruh lagi)

Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons