Thursday, January 31, 2013

Wishlist 2013 : Tak masuk senarai

Salam,

Menderu-deru pulak posting dalam sehari ni. Kali ni duk nak story pasal benda yang tak masuk dalam wishlist tapi dapat jugak..

dry box untuk menyimpan barang kamera

Actually ni dry box ni hadiah dari isteri tersayang hehehe sebab suaminya asyik bertanya kamera yang tinggal kat kampung ade tumbuh kulat tak? maklum la cuaca tak menentu ni takut kulat mudah berjangkit dekat peralatan kamera. Lens la yang paling senang kena serang dengan kulat ni.

Cuba korang tengok almari dalam bilik korang, beg yang lama tersimpan dalam kawasan gelap mesti penuh dengan kulat/kulapok. Harga dry box ni baru je rm290 kalau nak bandingkan dengan harga lens Tamron SP90 RM1200 harga lens Sigma Rm1770 so jumlah yg dilaburkan untuk dry box amatla kecik tapi paling malas untuk dapatkan padahal boleh dikatakan amat penting sebab sekali kena kulat nak mencuci pun dah Rm200-300.

Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons