Saturday, December 8, 2012

Cara melepasi internet di Pejabat.

Salam,

Ok, bagi korang yang suka surf internet tanpa sekatan, mesti rimas bila internet asyik kena block je bila surf kat office..nak bukak facebook tak boleh..nak bukak forum tak boleh..pendek kata : apa pun tak boleh.

Rileks..ada penyelesaian mudah..

Actually ada beberapa cara..atau lebih tepat dengan menggunakan software dan add on.

Freegate antara salah satu software yang boleh melepasi internet dengan hanya klik dan menukar proxy browser (firefox). Proxy jugak kena tukar pada IDM@ Internet download manager kalau nak download bila guna freegate nih.
ini proxy nya: 127.0.0.1 :8580

Ultrasurf juga merupakan pilihan yang baik untuk melepasi sekatan bila menggunakan internet di pejabat.

Antara dua software ni, aku lebih sukakan freegate..tapi hari ini, setelah sekian lama aku menggunakan freegate..tetiba aku terus tak dapat connect server. Lebih teruk lagi bila ultrasurf aku hilang tanpa dikesan..mungkin pihak IT di office ni dah block penggunaan kedua-dua software nih..

So bagi yang dah blur apa lagi yang boleh digunakan untuk terus melepasi sekatan2 internet ni boleh cuba try test getcocoon hanya daftar-klik sini-download dan install pada browser (Firefox/IE).

Kemudian bila dah install cuba tengok apa yang dah berubah pada browser korang..klik pada button power, masukkan alamat email korang daftar dan password..tunggu sampai korang dah masuk dan woooosh!!! korang boleh surf internet dengan hati yang senang..

Tapi nasihat aku, JANGAN gunakan untuk melayari laman web bank...dikhuatiri tersilap langkah habisla segala isi dalam bank korang. Aku tak pasti ianya selamat atau tidak untuk perbankan online tapi lebih baik log out dan surf internet dalam mode normal.

p/s: kalau nak download software yang aku sebut tadi better search dalam 4shared dan sebelum guna, google la untuk belajar macamana nak guna..

Reactions:

1 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons