Sunday, November 4, 2012

Oktober dan Tragedinya

Salam,

Masuk hari keempat dalam bulan November..baru saja melepasi Oktober dengan tragedi-tragedinya..

Kalau diperhatikan agak slow posting-posting aku dalam blog, kenapa ek? dah malas ke nak menulis panjang-panjang?

Dah penat nak kongsi cerita?

Actually ada beberapa perkara yang terjadi dalam kisah hidup aku dan isteri..Oktober tanpa disangka punya cerita tersendiri dalam menempuh liku-liku hidup kami sebagai pasangan suami isteri..tetapi bukan ke cabaran itu mendewasakan?

Tanpa sedar, harapan yang selama ini, mungkin..
Apa yang terjadi bukan kehendak kami,malah aturan dari tuhan lebih mengerti apa yang terbaik bagi saat ini.

Kalau sudah bukan rezeki..yang dimulut pun terluah kembali..

Tragedi No.2 pada hari yang sama..


Dalam pada masa aku kelam kabut nak balik kampung, aku juga ditimpa kemalangan..kemalangan kecil yang sampai ke hari ini masih punya bekas..jari juga masih terasa sakitnya mungkin terseliuh..geram yang tak terbalas.

pemegang ni terpaksa aku ganti baru sebab sebelah lagi dah tercabut

Kemalangan ni buatkan aku rugi dekat rm3++ (boleh kata murah lagi kalau berbanding harga di K.L)
dah la aku lepaskan je mamat yang bangang tu..sakit pun aku dapat..

camni rupa bila dah pasang yang baru

sebelum ganti sport rim lain

Terpaksa aku ganti sport rim baru dekat motor aku ni..semua gara-gara rim aku yang lama bengkok sebab langgar sekor mat motor mana ntah yang duk melintang tengah jalan depan Time Square!!!

sekali tengok macam motor racing pun ada
Syukur aku selamat, tapi dalam hati tetap rasa kalau aku jumpa kali kedua mamat tu memang lock motor aku bagi dia makan..ada ke dia berhenti melintang tengah jalan..aku tau sebenarnya dia nak u-turn dekat tempat tu..tapi dia cakap dia nak terus..tak logik langsung penjelasan dia tu.

Mujur la ramai orang tolong dan mujur jugak aku masih bertimbang rasa, sebab dia cakap lembut je dengan aku walaupun dalam tangan aku lock motor dah digenggam erat tunggu nak dihayunkan!!!

Apa pun benda dah lepas..kalau cerita wat sakit hati sendiri je kan??so sebagai kenangan aku simpan la dalam bentuk artikel dalam blog ni..


Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons