Sunday, September 9, 2012

Journey to the North Peninsular Malaysia Part I

Salam,

Entry kali ni saja nak berkongsi perjalanan aku dari Putrajaya-Kangar Perlis. Jarak perjalanan pergi balik hampir 1200km (termasuk singgah berjalan ke tempat lain).

02hb Sept.2012 adalah tarikh berlangsungnya majlis perkahwinan one of my best friends Asaihul azdi dengan pasangannya (sorry never ask her name (^_^) )..Itu tujuan asalnya, menghadiri majlis perkahwinan.

Okay, dah alang-alang nak berjalan jauh,merancang la untuk singgah dibeberapa tempat. Antaranya Taiping-Bukit Mertajam-Semeling-Tg.Dawai-perjalanan bermula Jumaat..5.00petang.

Day 1

Singgah di Taiping menziarahi emak tiri isteri..mengambil kesempatan dalam sebahagian perjalanan ni menggantikan peluang terlepas ziarah semasa raya (yang semestinya sesak) huhuhu..disambung dengan ziarah ke rumah Mak Lang,mak saudara aku sebelah Ummi. 

Hajat dihati nak singgah lama di Taiping sebab boleh dikatakan Taiping, Kemunting adalah kampung aku..lahir..membesar..bermain..

Oleh kerana perjalanan bermula telah lewat, kami bermalam di sebuah hotel di pekan Kemunting ( walaupun banyak rumah Makcik yang boleh singgah bermalam,kami prefer privasi ) 

 SSL Traders Hotel jadi tempat bermalam. Sekadar menempah bilik kecil untuk bermalam saja. Wifi hotel ni terbaik..laju tak macam wifi free lain..

sarapan pagi ada dalam pakej untuk 2 orang..sangat simple (boleh la)..

tetapi hotel ni perlu baiki 3 pin plug dia yang kadang-kadang nampak percikan api bila aku cucuk charger hp..scary mah..

next....


Reactions:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons