Tuesday, May 15, 2012

Work Out


Salam,

Start dari last week, aku nekad untuk ke Gym..bukan sekadar nak mengembalikan bentuk badan (cewah) tapi bertujuan menjaga kesihatan.

Actually perancangan untuk ke Gym ni dah lebih 2bulan, berpakat nak pergi dengan rakan sekerja, sorang bos sorang kuli macam aku. Semangat yang amat sangat la kononnya, tapi bila tiba hari yang dijanji,

"Sorry bro bini aku tak masukkan seluar track la" 
"Kasut aku takde la tinggal la pulak"
 "seluar aku koyak la" 
So bla bla bla

Oleh kerana kehampaan melanda diri, aku try ajak kawan aku merangkap pegawai atas aku merangkap kawan se'kamera'..reaksinya positif..dan hanya dengan sekali cakap...

"Okay set petang ni'

untuk pengetahuan korang-korang la..(macam ade je orang nak baca blog aku nih huahahaha)
Gym yang aku maksudkan hanyalah ditingkat 1 bangunan Kementerian Belia dan Sukan...manakala tempat aku bertugas hanyalah di tingkat 8....

Okay untuk staff macam aku of coz la free but untuk orang luar bayaran dikenakan rm4 untuk sekali masuk..(kalau tak salah aku la).

ratio untuk staff KBS sendiri turun ke Gym 1:20..kata brother kat gym tu..

aku berharap sangat agar aku istikamah dalam meneruskan cita-cita murni aku hehehe..

So aku pun meng GOOGLE la contoh jadual work out yang sesuai..

ini yang aku jumpa untuk dijadikan panduan.

  • Sample Routine for Beginning Exercisers
Monday: Cardio 20-30 minutes. You can choose from one of the following Sample Cardio Workouts: Tuesday: Total Body Strength and core training. You can choose from one of the following Sample Strength Workouts:
Wednesday: Rest or gentle yoga/stretchingThursday: Cardio-20-30 minutes.  You can choose from one of the following Sample Cardio Workouts:
Friday:  Total Body Strength and core training. You can choose from one of the following Sample Strength Workouts: Saturday: Cardio-20-30 minutes.  You can choose from one of the following Sample Cardio Workouts:


credit goes to http://exercise.about.com

oleh kerana aku telah lama berehat membesarkan perut, telah memperkaratkan sendi-sendi sendiri adalah baik supaya aku tidak terus inginkan hasil yang ketara dalam masa singkat..jadi aku harus bermula dari zero..biar lambat asalkan selamat...

ada risiko kalau kita terus memaksa untuk work out, mungkin akan mencederakan otot..kalau dah sakit of coz la dah malas nak work out kan?

Latest Kilogram : 87KG (15/05/2012) nak tengok hasil dalam tempoh 2minggu.

Reactions:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons