Tuesday, May 22, 2012

Teruk aku Bulan ni

Salam,

Semalam sibuk tengok slip gaji bila ramai kat office cakap pasal slip gaji dah boleh semak. Aku pun semak la, teruja nak tengok slip gaji,mana tahu dah masuk tunggakan KGT..

Sekali sangkaan aku meleset da...KGT takde,yang ada potongan kuarters..dah mula potong dah..cuma aku tak pasti cara pengiraan dia macam mana...tengok gaji bersih..geleng kepala..bulan ni saja rm1*** kena potong...termasuk KWSP, hutang sana sini, Tabung Haji (wa bagus la ko potong tabung haji...wink wink wink:tunggu la sesak nanti aku korek la balik wakakaka)

So agak-agak cukup ke belanja bulan ni??? aku tengok tabung bentuk KBS tu kecik besor je..aku nampak buku bank sekejap ade sekejap takde..macam halimunan pulak..Actually aku tak berapa kisah sangat dengan tu..cuma takut kalau ada keperluan mendesak..kalau sekadar makan minum..insyaAllah..bukan ke ALLAH DAH TETAPKAN REZEKI KITA DARI LAHIR SAMPAI MATI? jadi yakin lah..


Reactions:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons