Thursday, March 8, 2012

SBPA-Skim Balik Pada Asal

Salam..

Dipagi yang penuh rahmat dengan hujan turun melimpah ruah..

Yes padan muka kami Pelukis Pelan yang dah sain borang SBPA,yang dah tengok slip gaji..kita tak naik pangkat..tak naik gaji sebanyak yang sebelum ni..

adakah cakap-cakap sebelum ini hanya retorik? katanya kajian SBPA takkan mengurangkan apa yang sediada..tapi sekarang SBPA terus dibatalkan..apa cerita?

mesej pertama yang aku terima "SBPA batal"


1) SBPA DBATALKAN DAN DIGANTIKAN DENGAN SSM YANG DITAMBAH BAIK
2) KENAIKKAN GAJI GRED 1-54 (13%), JUSA A,B,C (8%), TURUS DAN KSN (7%)
3) COLA KAWASAN B DINAIKKAN DARI RM200 KEPADA RM250, KAWASAN C DARI  RM100 KEPADA 150
4) KENAIKKAN GAJI TAHUNAN GRED 1-54 (DARI RM80-RN300)
 Seronok tak dengar dibatalkan?of course la tak..sebab apa plak tak seronok?kalau dalam SBPA kenaikan gaji hampir mencecah rm500 berbanding bila dibatalkan hanya rm1++
 Paling seronok bila orang yang bising-bising,dengki dengan aku sebelum ni,hari ni gelakkan aku.. seronokkan?
Rasa macam nak maki orang pun ada hari ni middle finger everywhere
tadi masa marah sampai terlupa...Ya Allah ampunkan dosa aku
 
 "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." -Surah Al-Baqarah ayat 216

 "janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati,padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman." - Surah Al-Imran ayat 139 


jangan lupa part ni faiz!!!!

Reactions:

9 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons