Friday, July 1, 2011

Marah Tol

Dah nak 3 minggu aku tak balik jumpa isteri aku,
masing-masing ada hal yang tak leh dielakkan.
dia kursus la
dia ada program la.

kali ni giliran aku pulak..
asal aku punya perancangan nak balik je mesti nama aku naik untuk wat lawatan tapak
nak marah ini kerja,walaupun bukan kerja aku..

dulu senang jer..semua dah berjadual,
sekarang cam hampeh...arahan last minit..
breafing takde
tau tau nak kena pergi jer terus..

kerja dah macam tak smart..
dah la arahan dari ntah saper2
jangan nanti yang ada atas meja tak settle,
kerja orang lain nak kena tanggung gak

kalau macam tu kenapa nak pecahkan unit?
bahagian?cawangan ?kalau kerja tak leh ikut flow?

aku kalau dah hari cuti pun sampai nak menggangu..
perancangan keluarga pun dah tak menjadi
mula la rasa nak mengamuk.

bukan  naik pangkat pun kerja mati-mati..
gaji bulan-bulan banyak tu gak

bukan aku kerja dengan swasta
setiap apa yang dibuat akan orang nampak..
sedar-sedar gaji dah selambak..

keje gomen ni buat la ape pun..
tunggu setahun sekali la baru gaji ko naik.

inilah masalahnya kalau keje dalam bidang yang ko tak minat..

Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons