Thursday, March 17, 2011

~Kenapa SECTION 47?~

Aku sebenarnya takde ape nak tulis dan merepek..
so tetiba terfikir (walaupun takde orang tanya kenapa)
kot-kot la orang tanya kenapa nama blog aku Section47?

Takdela istimewa sangat pun  blog aku yang macam hampeh nih
tapi jadi sayang plak,rupanya ada etika ber blogging nih..
kena sentiasa update!
lantak la nak update apa pun asalkan update.

so ini lah update merapu aku

berbalik kepada kenapa?bagaimana? terjadi dan menjadinya nama Section 47 ni?

Aku ni asal dari Negeri Perak..
Mak aku orang Taiping
Ayah aku orang Bota..

Aku lahir kat Taiping
nak speaking Perak ala-ala Botey sikit-sikit boleh la teman..
nak speaking lorat Utara pun Cek tak dak hal..
boleh juga cakap Kelate sikit-sikit..

so ape kena mengena dengan penjelasan ni?

tu la aku cakap aku nak mengarut malam ni..hahahahaha

eh buang masa?jangan la camtu..dah nak ending pun update kali ni..

section47 sebenar inspirasi dari nombor kedudukan siri kimia dimana nombor 47 ialah argentum wich means..


Silver (play /ˈsɪlvər/) is a metallic chemical element with the chemical symbol Ag (Latinargentum, from the Indo-European root *arg- for "grey" or "shining") and atomic number 47. A soft, white, lustrous transition metal, it has the highest electrical conductivity of any element and the highest thermal conductivity of any metal. The metal occurs naturally in its pure, free form (native silver), as an alloy with gold and other metals, and in minerals such as argentite and chlorargyrite. Most silver is produced as a by-product of coppergoldlead, and zinc refining.
Silver has long been valued as a precious metal, and it is used to make ornaments, jewelry, high-value tableware, utensils (hence the term silverware), and currency coins. Today, silver metal is also used in electrical contacts and conductors, in mirrors and in catalysis of chemical reactions. Its compounds are used in photographic film and dilute silver nitrate solutions and other silver compounds are used as disinfectants and microbiocides. While many medical antimicrobial uses of silver have been supplanted by antibiotics, further research into clinical potential continues.

so dah faham kenapa? tak faham lagi?
aku sebenarnya nak bercerita bahagian 47/section 47/bahagian perak/silver is perak
Perak...NEGERI Perak..

itu la jadinya...

La itu je?boringkan post aku kali nih..hahahha

menyampah plak aku bace so so so ni..kuang kuang kuang...


Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons