Thursday, October 28, 2010

the worse day ever

 Hari ni teruk betul rasa..tadi bergaduh dengan si dia..alasan bodoh,sebab bodoh,aku yang bodoh sebenarnya..kadangkala rasa macam nak jadi amnesia dengan apa yang dah lalui,aku seorang pendendam!

Selalu terluka dan kecewa dengan perbuatan dan selalu mengungkitnya,sedangkan sekarang sudah berlalu..mungkin aku phobia?kesilapan bukan untuk diulang-ulang,bukan sentiasa untuk minta maaf..semuanya dapat diselesaikan dengan hanya minta maaf?mencari salah yang tak sudah-sudah..akan sentiasa ada..

Apakah memang bukan jodoh?padahal selalu berdoa agar dalam hati ini mengasihi kerana Allah..Usaha yang bagaimana perlu aku lakukan?adakah juga kerana aku tidak menebus sumpah aku dengan Tuhan?lalu ini sentiasa terjadi?sentiasa menjadi bayang-bayang yang mengejar dari belakang.

Tahu dalam hati itu ada sayang,tapi dalam hati ini juga ada benci sepanjang masa!!! Kerana tak sempurna lagi bola kaca itu,,yang telah jatuh berderai..lalu dikutip..dicantumkan kembali...kemudian dicampakkan lagi..dicampakkan lagi..dicampakkan lagi!!!!

beban kerja yang tetiba meningkat..aku tak kisah pun,lagi aku nak..at least aku tak datang office sia-sia..

Kementerian aku plak ade menganjurkan fuction yang ntah apa-apa...dahla paksa rela pergi..semuanya untuk high end user..golf and etc. first booth yang aku singgah, ialah KPJ Healthcare...kononnya nak cek darah,tekanan darah dan obesiti...resultnya:-

Weight:-               80kg!!! OMG beratnya aku!
Height:-                169cm
BMI:-                   28
Blood Preasure:-  149/88
Glucose:-             5.2
Body Fat:-           27.8%



    ClassificationBMI(kg/m2)
    Principal cut-off pointsAdditional cut-off points
    Underweight<18.50<18.50
         Severe thinness<16.00<16.00
         Moderate thinness16.00 - 16.9916.00 - 16.99
         Mild thinness17.00 - 18.4917.00 - 18.49
    Normal range18.50 - 24.9918.50 - 22.99
    23.00 - 24.99
    Overweight≥25.00≥25.00
         Pre-obese25.00 - 29.9925.00 - 27.49
    27.50 - 29.99
         Obese≥30.00≥30.00
              Obese class I30.00 - 34.9930.00 - 32.49
    32.50 - 34.99
              Obese class II35.00 - 39.9935.00 - 37.49
    37.50 - 39.99
              Obese class III≥40.00≥40.00
      Source: Adapted from WHO, 1995, WHO, 2000 and WHO 2004.


DescriptionWomenMen
Essential fat10-13%1-3%
Athletes14–20%6-13%
Fitness21–24%14–17%
Average25–31%18–24%
Obese32%+25%+
So Nampak aku kat mana?
Time to work out!!!
Dulu kurus keding je aku..Tekanan Darah aku pun tinggi je,samaada sebab baru bergaduh or memang aku dah mula nak dihinggapi penyakit nih..

Reactions:

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons